Korjausrakentaminen eli saneeraus pitää sisällään rakennuksen laajamittaista korjaamista tai muuttamista.

Näin mittavia urakoita tehdään muutaman kerran rakennuksen elinkaaressa. Hyvin toteutettuna sen jäljet kantavat kauas, eikä niihin tarvitse palata ikävissä merkeissä seuraavassa hetkessä.

Mitä korjausrakentaminen tarkoittaa?

Korjausrakentaminen voi tarkoittaa esimerkiksi rivitalon, kerrostalon, toimitilojen tai omakotitalon kattavaa korjausta, ulkona, sisällä tai molemmissa.

Yleisimpiä korjausrakentamisen aiheita ovat vuosien varrella olleet muun muassa

  • julkisivujen levytys,
  • ovien vaihto (sisä- ja ulko-ovet),
  • julkisivun maalaus,
  • ikkunoiden asennus,
  • rivitalon katon uusinta,
  • teollisuusrakennuksen katon uusinta sekä
  • kokonaisen omakotitalon korjaus sisältä ja ulkoa.

Yleisimpiä korjausrakentamisen aiheita suuremmissa rivitaloissa ovat olleet mm. kymmenien kylpyhuoneiden uusiminen.

Lopputuloksena on aina laadukkaasti korjattu kokonaisuus tai nykyaikaisella tekniikalla viimeistelty kohde.

Toimivia ja kestäviä uudistumisia kiinteistöösi

Kenen käsiin laskea rakennuksen kohennus?

Rakennus- ja remonttipalvelu TRT erottautuu kilpailijoistaan laadulla ja hyvällä asiakaspalvelulla, joten meillä toteutettu korjausrakentaminen kantaa kauas.

Kaikki korjausrakentamisen osa-alueet tehdään toimestamme aina suunnitellusti, läpinäkyvästi ja viimeistellyin lopputuloksin. Yrityksemme takana on kokenut johto sekä työntekijät, jotka pystyvät taipumaan ja toteuttamaan korjausrakentamisen nopealla aikataululla ja kustannustehokkaasti – olipa kyseessä esim. peruskorjaus taloyhtiöön.

Toimintaamme määrittelevät laadukas ja ammattitaitoinen tekeminen – sujuva urakointi näkyy asiakkaillemme varmuutena ja järkevästi hinnoiteltuina kokonaisuutena. TRT Tampereen Rakennustiimi toteuttaa korjausrakentamista laajalla alueella Pirkanmaata.

Mitä kaikkea korjausrakentaminen voi sisältää?

Mihin korjausrakentamisella pyritään?

Säännöllinen korjausrakentaminen kannattaa, sillä niin pystytään pitämään rakennuksen arvo, toimivuus ja viihtyvyys nykyaikaa vastaavana.

Korjausrakentaminen mahdollistaa toimivan tilankäytön, nykyaikaisten automaatiojärjestelmien ja LVI-tekniikan hyödyntämisen sekä toisaalta myös vanhan rakennustyylin. Korjausrakentamisella pyritään laajentamaan tai muuttamaan rakennusta tai säilyttämään rakennuksen arkkitehtuuri.

Rakennusrestaurointi kunnioittaa mennyttä aikaa

Kohteesi ollessa vanha arvokiinteistö, kannattaa korjausrakentaminen suorittaa huolella. Taidokkaasti tehty rakennusrestaurointi palauttaa ja säilyttää rakennuksen arkkitehtuurin ja hyödyntää hyväksi havaittuja rakennustapoja. Kun tarkoitus on restauroida rakennus taidolla, olethan yhteydessä!

Valmistumisajankohta vaikuttaa rakennusmääräyksiin

Kun kyseessä on vanhempi rakennus, noudatetaan valmistumisajan rakennusmääräyksiä. Noudatettaessa valmistusajankohdan rakennusmääräyksiä, saadaan usein rakennusteknisesti toimivampi ja turvallisempi ratkaisu. TRT remontoi kohteesi kerroksellisuuden huomioiden ja valiten urakkaan sopivimmat rakennusmateriaalit.

TRT:llä on kokemusta ja näkemystä uudisrakentamisesta ja korjausrakentamisesta yli 30 vuoden ajalta. Ymmärrämme mitä rakennusmateriaaleja on käytetty menneiden vuosien aikana, ja mitkä materiaalit ovat ongelmallisia nykypäivän tietämyksen mukaan. Myös nykypäivän materiaalivaatimukset ja niiden suunniteltu kestoikä tulee huomioida.

Tunnemme rakennustavat vuosikymmenten varrelta aina tähän päivään asti ja osaamme kertoa mikä rakennustavoista tulee asiakkaalle kustannustehokkaimmaksi. 

Huomioi säännölliset huoltotoimenpiteet

Kattavan korjausrakentamisen jälkeen on hyvä kuitenkin huomioida, että lisäksi säännölliset huoltotoimenpiteet tulee tehdä ajallaan. Esimerkiksi julkisivun maalipintaan ja materiaalin kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota tasaisin väliajoin. Julkisivun pesu, puhdistus ja maalaus pitävät seuraavat vaativammat saneeraustoimenpiteet jatkossa maltillisina.

TRT taitaa korjausrakentamisen

Yksityisille, yrityksille, julkiselle sektorille, taloyhtiöille ja aliurakointina rakennusliikkeille – katso vaikuttavat referenssimme ja toteuta rakentaminen kestävästi avullamme.

Asuinrakennusten, toimisto- ja liikerakennusten, julkisten palvelurakennusten ja teollisuusrakennusten korjausrakentaminen sujuu avullamme kustannustehokkaasti.

Kysyttävää korjausrakentamisesta?

Rakennusliike TRT palvelee mielellään kaikissa korjausrakentamiseen liittyvissä tehtävissä alueilla Tampere ja laajemmin Pirkanmaan alueella.

Kartoitamme tilanteen ja kerromme mielellämme miten toteuttaisimme juuri Sinun kohteesi kohennuksen hyvällä läpimenolla. Korjausrakentaminen Sinun alueellasi – katso tarkemmat yhteystietomme Ota yhteyttä -sivulta.